Let’s Talk About Art is opgezet door twee jonge ondernemers die kunst laagdrempelig en toegankelijk willen maken. Wij geloven erin dat iedereen na het krijgen van een theoretisch kader een mening kan vormen over kunst. Door kunst samen te bekijken, te onderzoeken en te analyseren proberen wij dieper in te gaan op kunst en bijbehorende thema’s en vraagstukken. Door grote vragen in de kunst bespreekbaar te maken, zoals: “Wat is kunst nu eigenlijk? Hoe bepalend is de curator en het museum in het kijken naar kunst? Wie bepaalt er wat in de openbare ruimte te zien is? Zijn er grenzen aan de vrijheid van meningsuiting voor een kunstenaar? Wat is nu eigenlijk hoge en lage kunst? Wat is de rol van de privé verzamelaar in de kunstwereld?”, proberen wij kunst los te weken van haar elitaire karakter en voor het publiek toegankelijk te maken.

Even voorstellen:

Jurgen Vermaire

Jurgen Vermaire

Jurgen Vermaire heeft na zijn Pabo-opleiding gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Tilburg, en vervolgens Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na bijna twintig jaar ervaring in het onderwijs biedt Let’s Talk About Art hem een nieuw platform om zijn passie voor onderwijs en kunst met u te delen.

‘Kunst biedt mij meer dan enkel schoonheid of een ontsnapping uit de waan van alledag. Meer dan ooit geeft kunst mij handvatten om grip te krijgen op een voortdurend veranderende maatschappij. Het bestuderen van de sociaal, culturele en of politieke omstandigheden waarop een kunstwerk tot stand is gekomen is voor mij een essentieel onderdeel bij het kijken en beleven van een kunstwerk. Als u deze affiniteit ook deelt ga ik graag met u daarover in dialoog.’

Sophie Pijnaker

Sophie Pijnaker

Sophie Pijnaker heeft na de Pabo een aantal jaar voor de klas gestaan. De afgelopen twee jaar heeft zij commerciële werkervaring opgedaan in de uitzendbranche. In de tussentijd heeft zij haar passie gevolgd en kunstgeschiedenis gestudeerd aan de UVA. Ze wil u graag meer vertellen over kunst.

‘Kunst inspireert mij heel erg, ik voel mij op mijn gemak in galeries en musea. Ik vind het heerlijk om middels kunst een kijkje te nemen in de gedachtewereld van iemand anders. Wat wil deze kunstenaar ons zeggen? Welke gevoelens roept het bij mij op? Is er een diepere betekenis van het werk? Graag praat ik met u verder over deze en nog vele andere vragen die de nieuwsgierigheid prikkelen.’